понеделник, 30 май 2011 г.

Участие в литературно четене

Минаха повече от десет дни от участието ми в творческата среща, както я нарече В. Бобойчева "Творческото ято на среща с приятели". Тя се проведе на 19 май 2011 година в рамките на майските културни празници. Мога да изразя своето задоволство и благодарност от нея. От страна на творците от Белослатинския край присъстваха: Росица Стойкова, Лъчезар Лазаров, Александра Валентин, Дамян Францов, Цвета Стефанова, Красимира Милчева, Анелия Карабенчева, Александра Евтимова. Всеки от тях прочете по някое стихотворение, разказ, есе и се постара да докосне сърцата на присъстващите, да им подари един необикновен миг в забързаното ежедневие. Възможност за изява получи и композитора Иван Попов - неостаряващият бард. Задочно взеха участие с изпратени свои творби Христо Петров, който учи в Холандия, Димитрина Найчева, която живее и работи в САЩ, Полина Тодорова. Осезаемо се усещаше отсъствието на неколцина надарени творци като Людмил Рашев, Пенка Чернева, Цоньо Неделкин, Николай Фенерски и др.
Организаторите се бяха постарали максимално да създадат приятна и задушевна обстановка. Освен озвучаването и презентацията, която представяше всеки един уникален творец, прекрасно музикално оформление създадоха младите китаристи Цветан и Дениз от школата по изкуства при Читалището.
Аз се постарах да се вместя във времето предоставено на всеки един от участниците /пет минути/ със стихотворенията "Непреходност", "На живота", "Молитва за България".
Изказвам своята благодарност на екипа на Читалище "Развитие 1892" и на всички, които организираха и подготвиха срещата, на публиката, която дойде да чуе нашите изповеди, на младите музиканти, които създадоха творческата обстановка, на Яна Любомирова за снимките и разбира се на всички участници - творците от Бяла Слатина!

Повече снимки от събитието може да видите в албума на Яна Любомирова в Picasa.